Trauma's

Onze uniciteit wordt veelal overschaduwd door ( voorouderlijk ) trauma. Velen van ons weten niet dat ze getraumatiseerd zijn omdat we vaak denken dat we dan een heftige herinnering moeten hebben. Bijvoorbeeld oorlog of een aanranding of verkrachting of misschien een ernstig ongeluk moeten hebben meegemaakt maar dit is een misverstand.
Trauma’s worden ook onbewust energetisch doorgegeven door onze voorouders, er is hierbij geen schuld.

Constante herhaling programmeert ons onderbewuste.

Ook de systemen, media en zelfs films maken dat we getraumatiseerd raken of oude trauma’s worden geactiveerd, wat ik persoonlijk als minder onbewust zie. Uit onderzoek blijkt dat wij heftiger reageren op het zien van leed van onze naasten dan wanneer het onszelf aangaat. Kun je je voorstellen wat bepaalde fragmenten uit films met onze energie kan doen? Of wanneer we het nieuws kijken met al die nare beelden, wat in veel gevallen helemaal geen nieuws is maar continue herhaling van hetzelfde en dat is programmering.

Een trauma zit in een klein hoekje in onze westerse maatschappij. We hebben het voelen en doorvoelen immers afgeleerd of niet geleerd en zijn vaak in ons hoofd gaan leven. De weg naar binnen leren we vaak niet. Hierdoor bevriezen stukjes essentie/ of ziel van ons, onze levensenergie stagneert, maar energie dient te stromen anders worden we ziek. Vaak zetten we er liever een oordeel of overtuiging tussen zodat we niet hoeven te voelen. Zo blokkeren we onbewust de levensstroom.

 

Energie dient te stromen

Zoals water dient te stromen omdat het anders ziek wordt zo kun je ook de energie in ons lichaam zien, deze dient ook te stromen anders worden wij ook “ziek”. Zo raken we verder en verder verwijderd van onze essentie zonder het door te hebben. Zo ben ik nu eenmaal, of ik ben wie ik ben, wordt er dan gezegd. Maar je bent niet je trauma’s of je patronen angsten of je ziekte, dit zijn enkel symptomen van oud zeer, on-geheelde pijn, trauma’s, oude wonden of onverwerkte stukken van onszelf of onze voorouders. Er zijn vele benamingen voor hetzelfde.

Een trauma is eigenlijk een stukje bevroren energie, een energie blokkade, een stukje essentie wat geïsoleerd is, dit kan zich uiten in allerlei hardnekkige patronen, depressie, angsten, psychische klachten maar ook andere ogenschijnlijke ziekten. We hebben trauma’s waarvan we ons het moment dat het gebeurde herinneren, soms waren we nog zo jong dat we geen bewuste herinnering hebben, maar het kan ook zijn dat ze ook door ons onderbewuste zijn weggestopt. Later in ons leven komen ze dan vaak aan de oppervlakte.

Er zijn ook chronische trauma’s wanneer we langdurig zijn blootgesteld aan heftigheid die ons systeem op dat moment niet aankon, vaak is hiervan niet echt een herinnering. Bij voorouderlijk trauma hebben we eigenlijk ook geen herinnering maar soms zien we wel de herkenning in de patronen van onze voorouders maar zeker niet altijd.

 

Trauma als poort naar jouw essentie

Een ziekte staat eigenlijk niet op zichzelf maar heeft een oorsprong. Soms fysiek, denk aan toxines of ernstige tekorten. Vaak betreft het een verstoring op emotioneel, mentaal of spiritueel vlak. Trauma en onze eigen gedachten scoren hoog als het ziekten betreft.

De subtielere signalen ben je dan al voorbij en zijn vaak onderdrukt. Voor depressie nemen we antidepressiva, voor slaapproblemen een slaappil, voor benauwdheidsklachten een inhalator en ga zo maar door. Zo onderdrukken we de signalen die om aandacht vragen. We onderdrukken de symptomen en gaan verder met ons leven.

Jouw essentie spreekt tot jou in de vorm van gevoelens en emoties, werkt dit niet of merk je het niet op dan wordt het vaak duidelijker in de vorm van depressie of neerslachtigheid, gejaagdheid, of andere onprettige gevoelens, werkt dit ook niet dan komen er vaak andere ongemakken bij, vaak ook fysiek. Jouw binnenwereld schreeuwt nu om aandacht. Trauma’s zijn de ingang, ze geven aan waar je moet zijn, bij jouw binnenwereld. Ze zijn de poort naar jouw essentie. Als je lichaam jou signalen geeft, luister dan! Ze is er voor jou en communiceert met jou.

Jezelf ontdoen van alles wat jouw essentie bedekt is een ware bevrijding.