Magie & trauma's

Burn-out, slapeloosheid, eetstoornissen, onzekerheid, dwangmatigheden, verslavingen, stress, angst of paniekstoornis, herhaaldelijk negatieve gedachten, chronische klachten, borderline, manisch depressief, ADHD, PTSS etc. Allen tekenen van disbalans en blokkades.

De lijst is eindeloos maar ze hebben één ding gemeen! Het zijn signalen die om aandacht vragen. Ze nodigen je uit om terug te keren naar heelheid, het zijn DE poorten naar ons volle potentieel en het is zeker niet de bedoeling om ze te onderdrukken of te negeren.

Jij bent niet verantwoordelijk voor de opgelopen wonden in je leven. En er is ook geen schuld. De heling en genezing ervan is wel jouw verantwoordelijkheid, tenzij je wilt bloeden op de mensen die je niet hebben verwond. Totdat we onze trauma’s hebben verwerkt, filteren we het leven door onze wonden en ervaren we het leven door onze oude pijn. Ze bevlekken en vervormen onze realiteit nadelig.

In ieder trauma zit ook een soort wonder verborgen, een stukje zielsdeel wat wacht om weer tot jouw beschikking te komen, een kwaliteit waar je geen verbinding meer mee had. Door de gebeurtenis raakte je gedissocieerd van dit deel van jezelf, uit verbinding, daar had je je voor afgesloten omdat het op dat moment te veel voor je was. Dit vraagt je om weer in verbinding te komen met alles wat in de schaduw was komen te staan.

What you can feel, you heal!

Het mooie van schaduwwerk, trauma werk is dat het vol magie zit. Het is een soort reis waarmee je alle verloren zielsstukjes weer tot je beschikking krijgt. Ik zie blokkades en trauma’s als een soort toverdrankje die maken dat we er een stukje potentieel bijkrijgen (eigenlijk krijgen we weer verbinding met het stukje potentieel wat was afgesplitst ) als we ons ermee verbinden. Ze verruimen ons veld, ons bewustzijn, zodra we bereid zijn om te voelen.

Uit de verkramping in de ontspanning, dit is wat ik wens voor jou!