Jij bent helemaal oké

.  Het ene moment blaken we van zelfvertrouwen en energie en het volgende moment zakt de moed ons in de schoenen. De ene dag voelen we ons “on top of the world”, en de volgende dag een complete mislukkeling. De ene dag lijkt er geen vuiltje aan de lucht te zijn en ziet de toekomst er roze kleurig uit en het volgende moment worden we overspoeld door donkere wolken.

Je bent mens en dit hoort erbij, het zijn allemaal moment opnames en ook dit gaat weer voorbij! Onder invloed van social media en vele New Age kreten kunnen we nogal eens het gevoel hebben dat we de plank ergens volledig misslaan. Mooie plaatjes van stralende gezichten en gelukkige families of stelletjes met kinderen bekrachtigd met de kreten:

“Leef je mooiste leven”, “Alles is familie” of “Er is alleen maar licht”, kunnen we nogal eens te letterlijk nemen waardoor we met een wrang gevoel achterblijven. We vergeten dat we nu eenmaal niet met uitgeputte en behuilde of teleurgestelde gezichten voor de camera verschijnen. Maar deze momenten komen evenmin voor in ieders leven!

Het leven kent vele facetten en kleuren, als we denken dat het leven alleen maar mooi kan zijn dan leven we de helft van de realiteit, de ervaring zit hem juist in de tegenstellingen en de contrasten. Hoe weet jij anders wat mooi is wanneer je de andere kant niet hebt ervaren?

Alles is familie? In de beste families komen fricties voor en ieder huisje heeft zijn kruisje, maar ook dit leggen we vaak niet vast op beelden.

Alles is licht? Nou, welkom op aarde! Wanneer je denkt dat er alleen maar licht is en je ontkent het donker, dan ontken je echt de helft van het leven inclusief een groot deel van jezelf.

Het leven is niet alleen maar rozengeur en maneschijn, fairytales en elfenstof. Of je je nu eenzaam voelt of je zit in een donkere periode van je leven, of je maakt je zorgen? Weet dat ook dit weer voorbij gaat. Niets staat vast in het leven, ook jouw problemen niet. Zonder af te dalen naar de diepte, gaan we de parels niet vinden. Of zoals Carl Jung het zegt: in de diepte van het onbewuste liggen schatten verborgen, daar kunnen we goud vinden. Heling en heelheid kan alleen plaatsvinden door alles aan te kijken en te voelen. Dus ook de donkere stukken. Dit is innerlijk werk of schaduwwerk.

Zaadjes ontkiemen voornamelijk in het donker en uit frictie ontstaat groei, de ogenschijnlijke rampen leiden vaak tot mega transformaties. Dus… lieve Jij, laat alles er zijn en weet dat het helemaal oké is.

Ik zou je willen aanraden om meer uit je hoofd te komen. In ons hoofd zit veelal de maatschappelijke en sociale conditionering en deze staat vaak haaks op onze authenticiteit, onze ware natuur. Vaak blijven we ronddraaien in ons hoofd en zoeken we daar naar de oplossingen en de antwoorden op onze vragen maar…

Als de antwoorden in ons hoofd zouden zitten dan kwamen de vragen er niet vandaan!

Wanneer we te lang rondjes draaien in ons hoofd met allerlei piekergedachten, kunnen we onszelf letterlijk het ravijn inpraten en dit is niet nodig. Daal af met de energie van je hoofd naar je hartstreek. Je hoeft even niet alles te weten of overal een oplossing voor te vinden. Houd ook contact met je bekkenbodem en je voeten. Zo verdeel je de energie en kom je terug in je lijf, en in het Hier en Nu. Je energie volgt je aandacht.

De oplossingen dragen zich vanzelf aan wanneer er weer rust en ruimte komt in je hoofd. Wanneer je daar rondjes blijft draaien is er gewoonweg geen ruimte voor oplossingen. Je hoofd zit vol. Door af te dalen naar je energetische hart komt er weer ruimte. Dit is de plek van neutraliteit en de alomvattende liefde. Liefde is geen emotie. Liefde is een frequentie waar de persoonlijke problemen in oplossen.

Vanuit deze plek zul je niet alleen de antwoorden krijgen maar hier vind je draagkracht, verbinding, zachtheid en alles wat je dacht buiten jezelf te moeten vinden. Hier is loslaten een vanzelfsprekendheid. Hier vind je de rust en de ruimte die je je met je hoofd niet kunt bedenken.

Tijd heelt geen wonden maar Liefde doet dat!

Sta je voor moeilijke keuzes of zit je met lastige vraagstukken? Stel jezelf de vraag: “Wat zou liefde doen?” en richt je aandacht op alles wat je een gevoel van liefde en veiligheid geeft. Daal vervolgens af naar je hartstreek en je gehele lichaam, verblijf daar! Liefde of een open hart is een staat van ZIJN, een trilling, een frequentie die het menselijke drama overstijgt en transformeert!
Lees ook het artikel: “Onvoorwaardelijke vrede” en “Open hart” op www.jelion.nl/informatie