Gedachtenkracht

Ons leven vormt zich naar de gedachten die we geloven, onze overtuigingen. Als jij vindt dat de wereld een vervelende plek is om te zijn, dan zul je het ook zo ervaren. Onze genetische expressie is ook een weerspiegeling van ons denken en voelen, dus onze overtuigingen. Simpel uitgelegd, kunnen gedachten en overtuigingen ervoor zorgen dat bepaalde genen aan of uit staan. Verliefdheid is hier een voorbeeld van, ineens zien we er anders uit. De kwalen en klachten die we hadden lijken ook verminderd of zijn verdwenen.

Voor de mind lijkt het andersom te zijn. Het laat zijn geluk afhangen van omstandigheden. Het ervaart, trekt conclusies en projecteert naar buiten toe zowel de schuld als de credits liggen vaak buiten zijn verantwoordelijkheid. Schuld ligt bij de ander of de buitenwereld, en geweldige manifestaties noemt hij toeval of geluk. Of het voelt zich overal verantwoordelijk voor.

Wanneer we hier meer bewustzijn op krijgen of beter gaan observeren dan kunnen we gaan zien dat we met onze gedachten en overtuigingen ons leven creëren. Gedachten met de bijbehorende emoties zijn energie en beïnvloeden energie, energie is de bouwsteen van deze fysieke werkelijkheid. Alles heeft een trilling. We zullen datgene aantrekken wat resoneert met onze trilling en frequentie. Onze gedachten en emoties maken dat we op een bepaalde manier trillen, we kunnen alleen situaties aantrekken die op dezelfde manier trillen.

Het is dus belangrijk dat we weten wat we de hele dag denken en geloven want dit vormt onze wereld, onze realiteit en onze genetische expressie.

Hoe bewust zijn we van onze gedachten?

We hebben ongeveer 60 tot 70000 gedachten per dag. 95% van onze gedachten zijn onbewust. Grotendeels zijn onze gedachten destructief. We creëren dus voor 95% van de tijd onbewust ons leven, grotendeels op basis van destructieve gedachten. De meeste gedachten die we hebben zijn dezelfde gedachten als gisteren. We blijven het verleden tot in den treure herkauwen en hierdoor verandert er niet veel. We kunnen zelfs zo in situaties of gebeurtenissen blijven hangen dat het onze staat van zijn wordt.

 

Verander je denken

Er valt heel veel winst te behalen wanneer je bewuster gaat worden van wat je denkt en waarmaakt. Energie vormt zich naar onze gedachten en overtuigingen en de daarbij behorende emoties. We zijn elektromagnetische, multidimensionale wezens. In onze onderbewuste is onze programmering en conditionering opgeslagen, grotendeels opgebouwd in de periode van 0 tot 7 jaar maar programmering gaat ook door na ons 7e levensjaar. Het is niet onze eigen programmering maar geprogrammeerd door onze omgeving. Opgebouwd uit overtuigingen, normen en waarden, levensvisie etc.

 

Vrije wil

Wanneer we onbewust door het leven gaan, draaien we het grootste gedeelte van de tijd op de programma’s die niet van onszelf zijn. Dat is wat we ons leven noemen. De vrije wil is hier ver te zoeken. We zijn overgeleverd aan de programma’s vanuit ons onderbewuste.

Maar de programmering heeft geen grip wanneer je je volledig gewaar bent van dit huidige moment, dus niet meer aan het verleden of de toekomst denkt maar je hoofd helemaal leeg maakt. Je verbindt je met de laag van het hart en maakt contact met je gehele lichaam inclusief alle sensaties. In dit nu beleef je de beleving in plaats van de beleving van je gedachten en beperkende overtuigingen. Maak je hoofd even helemaal leeg en verbind je met je binnenwereld. Wat voel je allemaal in je lichaam? Voel met een soort van verfijnde waarneming. Ook de subtielere sensaties, sta jezelf de ervaring toe als een sensatie, een trilling die door je systeem wil gaan om te kunnen transformeren en jouw veld verruimt en verreikt. Wanneer we de wereld laten binnenkomen in ons hart dan nemen we de wereld voelend waar en kunnen we in dit hier en nu blijven, het voelt kalm, wijd en zacht. Wanneer we de wereld vanuit ons hoofd aangaan dan blijft de directe beleving uit, we beleven dan enkel onze geprogrammeerde voor- en afkeur. Dan beleven we afgescheidenheid.

 

Geavanceerd brein

Het brein is een geavanceerd systeem op zich waarvan we de volledigheid en de capaciteit nog maar nauwelijks bevatten. Het kan volledig geprogrammeerd worden buiten ons om. Dit kan op de meest bizarre en pijnlijke manieren, zo ontstaat er een splitsing en de splitsing kan eindeloos doorgaan. Ieder afgesplitst deel kan afzonderlijk worden geprogrammeerd. Programmering kan ook via tv, telefoon, maar ook met geavanceerde technologie. Via geluiden die we niet bewust kunnen horen, lichtflitsen, allen frequenties. Er kunnen programma’s worden afgespeeld buiten ons gewaarzijn om. Alsof er een afstandsbediening is van ons maar we hebben hem zelf niet in handen. Programmering en conditionering van het onderbewuste kan heel ver gaan, zelfs zover dat we niet meer van onszelf zijn en voor van alles gebruikt kunnen worden. We hebben dit dan ook niet door. Wij zijn allemaal in meer of mindere mate geprogrammeerd.

Totdat we ons bewust gaan worden van onze gedachten en overtuigingen, weer gaan voelen en aanwezig blijven in ons lichaam, dan krijgen we de macht over onszelf terug. Door je te concentreren op je zintuiglijke waarneming kun je terugkeren naar dit nu moment.

Hoe worden we bewust van ons onderbewuste? Daar hebben we de buitenwereld voor.

 

 

 Bewustzijn drukt zich uit en ervaart zichzelf

Zodra we in contact komen met de buitenwereld gaat ons elektromagnetische veld in interactie met andere elektromagnetische velden. Eigenlijk is het altijd in interactie met alles maar de sensaties ervan voelen we duidelijker in interactie met de buitenwereld. Dit is aanvankelijk een onpersoonlijk dynamisch proces die door de mind persoonlijk wordt gemaakt. Het resoneert of dissoneert, onze energievelden geven elkaar impulsen, trekken aan of stoten af, harmoniseren of juist niet. Soms trillen ze een tijdje samen om elkaar verdere impulsen en informatie te geven en soms scheiden ze weer op fysiek level maar energetisch kan er eigenlijk geen scheiding plaatsvinden omdat we altijd met elkaar in verbinding staan. Voor onze ogen bestaat er zoiets als scheiding maar op energetisch level eigenlijk niet. In oorsprong zijn alle vormen die we zien en kunnen waarnemen bewustzijn. Bewustzijn ervaart zichzelf, ontlaadt en drukt zichzelf uit in energie, materie en alle levensvormen. Het heeft geen voor- of afkeur, het trilt en resoneert in een dynamisch proces. Het is neutraal.

 

De mind wil dynamische processen vastleggen en bepalen

Energie trilt en vibreert zonder bemoeienis van de mind. Maar…. We hebben ook onze mind met haar overtuigingen, bewust en onbewust. De mind wil controle die illusoir is omdat de processen dynamisch zijn. De mind wil bepalen, hoe, waar, wat, wanneer, met wie en het liefst nog waarom. Om zijn eigen onzekerheid in te dekken wil hij het liefst alles vastleggen, als het even kan nog contractueel. In het ergste geval tot de dood hem scheidt. Als je naar dynamische processen kijkt dan zie je eigenlijk dat het vastleggen van iets in de toekomst een soort van zelfverloochening is. Hoe weet je nu hoe je energetisch vibreert in de toekomst? Hoe weet je welke impulsen je nog gaat krijgen? Hoe de omstandigheden zijn in de toekomst? Alleen vanuit dit nu moment kunnen we keuzes maken die gebaseerd zijn op NU en op onsZelf.

Leggen we onszelf vast voor de toekomst dan zullen we waarschijnlijk ergens gaandeweg de verbinding met onszelf kwijtraken om aan de contractuele vastlegging te voldoen. Dit is een groot deel van de verkramping die we om ons heen zien. Ik wil eigenlijk een andere baan maar ja, goed pensioen. Ik wil eigenlijk alleen verder zonder partner maar ja, de kinderen of het huis. Ik heb geen zin om te gaan, maar ja heb afgesproken. Afspraken lijken bij velen voor te gaan op hoe het voelt in het huidige moment, zelfs gewoonten lijken de gevoelens en impulsen van het huidige moment te overschrijven. Ook doelen en -ik- beelden overschrijven bij velen de impulsen van het huidige moment, het voelt diep van binnen allang niet meer goed maar het doel moet worden bereikt of het -ik- beeld moet in stand worden gehouden ten koste van ons ware Zelf. Ook zijn we soms meer trouw aan onze omgeving dan aan onszelf en kunnen hier zo ver in gaan dat we onze eigen primaire behoeften niet meer kunnen voelen, we hebben onszelf verlaten.

 

 

Altijd en nooit liefde

Met ons hoofd willen we dynamische processen bepalen en ze vastleggen, zo zijn we geprogrammeerd. Helemaal als het om de ( illusoire ) liefde gaat. De – ik blijf voor altijd bij je – liefde en – ik laat je nooit meer gaan – liefde. Dit is wat mij betreft liefde van het hoofd en is illusoir. Deze gaat meer over de opvulling van onze eigen leegte of het toedekken van onze eigen onzekerheid en onveiligheid. Deze ‘liefde’ herken je aan de vernauwing en het willen vastgrijpen en het kent voorwaarden. De onvoorwaardelijke liefde, is ruim en vrij en stromend van binnen naar buiten, verbonden maar niet gebonden aan iets of iemand. Het is dragend. Deze staat of frequentie is voor iedereen beschikbaar, je bent het! Zodra we ons hier weer mee verbinden, lost de grijpbeweging naar buiten toe op. 

 

 Ons systeem maakt geen onderscheid tussen wat echt gebeurt in de wereld of dat wat wij denken en geloven. Het reageert op dezelfde manier. Het geeft feedback op wat we denken, het is een dynamisch spel tussen ons hoofd en hart waarmee we continu emoties uitzenden en van dezelfde orde aantrekken. Ligt de gedachte in lijn met ons hart, dan voelt het fijn en ruim. Ligt onze gedachte of overtuiging uit lijn met ons hart dan ervaren we verkramping. Maar de mind zal er alles aan doen om jou te laten geloven dat de verkramping wordt veroorzaakt door de ander. Er is een wakker bewustzijn nodig om dit onderscheid te kunnen maken.

Als je wilt weten wat je onbewust allemaal denkt en uitzendt, kijk dan naar wat er zich voornamelijk in je leven voordoet.  Je huidige leven is de uitkomst van je huidige denken. Wat maak je mee? Wat trek je aan? 

 

Creatie of resonantie

We creëren met ons emotionele systeem, onze focus, en de belichaming of het energie lichaam. Hoofd, hart en bekkenkom. Met je focus vorm je het beeld van het gewenste. Vervolgens blaast de emotie van het hart hier leven in of geeft draagkracht aan de wens, het creëert een energieveld. Door deze gevoelens te internaliseren trekken we het aan en kan het manifest krijgen mits we voeten in de aarde hebben. Hoe zou je je voelen als het gewenste op je pad is gekomen? Hoe zie je eruit? Wat zeg je? Wat doe je?

Als je je zo vaak en zo veel mogelijk op dit gevoel afstemt dan zorg je ervoor dat je op de juiste gevoelens, dus afstemming staat om het te ontvangen. Sluit het beeld en het gevoel wat het je zou geven in je hart. Of stap in het beeld van wat je wenst. Belichaam het gevoel. Fake it until you make it. Hoe krachtiger we de emotie kunnen voelen, des te krachtiger de aantrekking zal zijn. Een krachtig besluit doet ook wonderen, laat alle cellen van je lichaam meedoen. Verbind je met de energie van vastberadenheid.  Eigenlijk commanderen we de energie, smeken werkt niet. We noemen het creatie maar het gaat het veel meer over resonantie.

 

Vertrekpunt

Vooraf aan dat je iets wilt creëren of aantrekken is het ook handig dat je onderzoekt waarom je dat wil. Jouw vertrekpunt is namelijk essentieel. Ben je niet oké met het huidige moment en wil je daarom iets anders creëren of aantrekken? Onthoud dat de meeste behoeftige verlangens voortkomen uit een gebrek aan verbinding met onszelf, de goddelijke liefde die we zijn!

Stel jezelf de vraag wat het je geeft als je wens is vervuld. Vaak kom je uiteindelijk uit op meer vrijheid, meer geluk, meer liefde, meer blijheid, meer gezondheid. Ook al was je verlangen veel geld, dan zou dit uiteindelijk ook weer bedoeld zijn voor vrijheid gezondheid of geluk. Maar laat het nu zo zijn dat deze verlangens allemaal aangeven dat we de verbinding met wie en wat we werkelijk zijn kwijt zijn. We staan afgestemd op de andere zender. We ontvangen niet de vervulling waarnaar we werkelijk verlangen en zoeken opvulling hiervoor buiten onszelf. De werkelijke vervulling blijft uit. We creëren dan vanuit gebrek en niet vanuit overvloed. Maar we kunnen op de juiste afstemming komen door verbinding met onszelf. Mocht je dan toch nog besluiten iets te willen veranderen of te wensen hebben?

Vanuit een non acceptatie van het huidige moment iets creëren is lastig. We stralen dan non acceptatie uit en alles wat we uitzenden trekken we naar ons toe. Dus wat ga je dan krijgen? Nog meer situaties voor non acceptatie. Het gevoel dat we uitzenden bepaalt onze trilling en frequentie, we kunnen alleen ontvangen van dezelfde frequentie waarop we zijn afgestemd. Pas op dat je niet de gevoelens van gebrek uitzendt! Voel de overvloed zoals je het zou voelen als je het al had in iedere cel, zo vaak en zoveel als mogelijk.

Dus wanneer je de hele dag frustrerende gedachten denkt, zal je hierop gaan meetrillen, en vervolgens via de wet van resonantie meer aantrekken van dezelfde frequentie, in dit geval zaken voor meer frustratie.

 

Verander je trilling

Soms is de stap te groot om van frustratie naar de trilling van liefde of compassie over te gaan. Maar als je dit niet doet dan weet je wat je naar je toe trekt.  Dit kun je stapsgewijs doen. Zoom uit van je huidige frustratie en frustrerende gedachten, maak je hoofd leeg en voel wat er gevoeld wil worden in je lichaam, maak contact met de energetische stroming van binnen totdat het kalm en rustig wordt maar dit is niet het doel. Het doel is voelen wat er gevoeld wil worden. Vervolgens kijk je of er iets is waar je een beetje dankbaar voor zou kunnen zijn… Wat gaat goed? Noem drie dingen op waarvoor je dankbaar kunt zijn? Doe er alles aan om lichtpuntjes in je leven te vinden. Kun je ze niet vinden? Stel je dan voor hoe ze eruit moeten zien? En wat zal het je brengen? En hoe voel je je dan?

Zo kun je jezelf langzaam, stapje voor stapje uit lagere trillingen halen.

Meditaties en visualisaties zijn uitermate geschikt! Maar vergeet niet wanneer je visualiseert om het beeld en de gevoelens te internaliseren. Vaak laten we de beelden ver van ons af staan maar we dienen het helemaal te belichamen om de frequentie te worden. Doen we dit niet dan kijken we er naar, meer niet. Alles wat we aandacht geven groeit. Wat wil je laten groeien? Waar wil je meer van in je leven? Geef dit liefdevolle aandacht! Niet obsessief ..

Wat wil je juist niet laten groeien in je leven of je wereld? Trek daar je aandacht vanaf zodat je het niet meer voedt en laat groeien. Iets neutrale aandacht geven is het probleem niet maar vaak hebben we heftige emoties op zaken waar we niet oké mee zijn. Door de focus en deze emotionele reacties maken we het groter en zijn we een resonerende match met precies datgene!

 

Zelfverloochening

Als we de energetische, dynamische wereld beter zouden kunnen begrijpen dan zouden we gaan zien dat vele paranormale verschijnselen eigenlijk normaal zijn en veel onverklaarbare zaken energetisch verklaarbaar zijn. Het heeft te maken met trillingen, frequenties en bewustzijnslagen en het resoneren of dissoneren, aantrekken en afstoten. Het universum kent geen goed of fout. Wij bestempelen dynamische processen als goed en fout en daar zit nu juist de verkramping. Onze authenticiteit wil eruit maar we willen ook een goed mens zijn en lief gevonden worden. We hebben allerlei ideeën over hoe we moeten zijn en deze ideeën staan vaak haaks op onze authentieke zelf. Het zit opgesloten. Onze ware Zelf zit vast in een harnas van ideeën en overtuigingen. We nemen onszelf niet meer als uitgangspunt maar de maatschappelijke norm, de buitenwereld en onze naasten. Hier verlaten we onszelf en verdwalen we.

 

De totaliteit overzien

Als wij denken dat wij mensen van vlees en bloed zijn, dat we onze gedachten, emoties en ons lichaam zijn dan wordt het lastig om de totaliteit te overzien. Om ons te herinneren wat we zijn, dienen we uit te zoomen en afstand te nemen om overzicht te krijgen als we ergens middenin zitten of mee geïdentificeerd zijn, kunnen we het niet overzien of anders zien en ervaren. Als we meer in frequenties en trillingen gaan denken, wordt de wereld veel begrijpelijker en logischer.

Inzoomen, uitzoomen, observeren, voelen, ervaren en reflecteren. We zijn allen bewustzijn dus is het ook voor ons allen mogelijk om vanuit bewustzijn te kunnen zien en ervaren. Als we onze trilling verhogen kunnen we vanuit de hogere laag van bewustzijn kijken. Hoe verhogen we onze trilling? Met gedachten en emoties die hoger trillen. Liefde, vertrouwen, compassie, vergeving, dankbaarheid etc. Niet door deze woorden simpel op te noemen vanuit je hoofd maar laat de betekenis en de trilling ervan je hele lichaam vullen, iedere cel.
Belichaam de gevoelens helemaal. Dit kun je oefenen en trainen en zal momentum krijgen bij herhaling.

 

Volmaakte perfectie

We hebben de meeste wensen en verlangens wanneer we het gevoel hebben in afscheiding te leven. Dus niet verbonden met alles wat is, ver van de frequentie van onze oorsprong, onze goddelijke vonk. We wanen onszelf als het poppetje in het speelveld, los van de rest, de duale wereld. Uit verbinding. Wanneer we ons meer afstemmen op de hogere bewustzijns lagen voelen we ons met alles verbonden, ook met de onvoorwaardelijke onpersoonlijke liefde die we zijn.

Je ervaart dan zo’n compleetheid en vervulling dat er eigenlijk niets meer te verlangen of te wensen valt, dit is de grote grap. Het gaat voorbij aan geven en nemen wat van de Mind is. Vanuit deze staat van zijn stroom je over en wil je delen, je bent vervuld. Alsof je wordt opgetild uit het lichaam en alleen maar kalmte en liefde en levendige rust ervaart die oneindig is.

 

Behoeftig door afscheiding

Op de laag van het poppetje in afscheiding zit je vol verlangens en behoeften omdat je geen contact met je essentie ervaart. Daar komt deze behoeftigheid vandaan maar daar hebben we vaak geen bewustzijn op en hebben de compleetheid van de verbinding nog niet ervaren.

Perfect van de buitenkant maar leeg van binnen. Die leegte maakt ons behoeftig zodat we dit willen opvullen met alles buiten onszelf. Een consumptiemaatschappij zou niet kunnen bestaan wanneer wij ons compleet en vervuld voelen.

 

Een open mind en hart

De oplossing zit in de verbinding en omarming met alle delen van ons Zelf. Totdat we ons dit realiseren zullen we tevergeefs buiten onszelf blijven grijpen en kort geluk najagen totdat we de weg naar binnen gaan. Onszelf aangaan, en voelen. De wereld voelend aangaan, je openstellen en laat je raken. Dat wat niet goed is voor ons systeem keert ons lichaam zich vanzelf vanaf, dit is de intelligentie van ons systeem zonder bemoeienis van de mind. Hiervoor is de verbinding met onze binnenwereld wel essentieel.

Wanneer we onszelf werkelijk aangaan, ons verbinden met onze binnenwereld en alle gevoelens en sensaties toelaten, is het leven nooit saai maar intens. Er valt zoveel te beleven als we onszelf alle ervaringen toestaan en open blijven. Zie ieder moment en iedere situatie en ervaring als een sensatie die je door je lichaam kunt laten gaan, hou je hart open. Voel hoe alles bij je binnenkomt en wat het met je doet, wanneer de sensaties door je lichaam zijn gegaan, kom je uit op een diepe rust en vrede.