Framing, programmering en de kracht van liefde

We zijn allemaal verschillend geprogrammeerd, en geconditioneerd, je zou het kunnen zien als bedrading die bij iedereen anders loopt. Afhankelijk van wat je hebt meegemaakt en bent gaan geloven gaandeweg in je leven. Zowel bewust als onbewust. Als je een dierbare bent verloren aan bijvoorbeeld kanker, dan zal het woord kanker iets heel anders in je oproepen dan wanneer je een dierbare hebt in je omgeving die het heeft overleefd.

De programmering en conditionering gaat heel diep als er angst wordt getriggerd.

Zelf heling

Stel dat je je hebt verdiept in spontane remissie of zelfheling en je bent bekend met het werk van Bruce Lipton, Joey Dispenza, Brandon Bays of Gregg Braden etc. dan zul je waarschijnlijk helemaal niet schrikken bij het woord kanker en het zien als een uitdaging om zaken anders te gaan aanpakken, Je huidige staat maakte dat je uitkwam op dit punt. Of je ziet het als een reactie op een conflict waar je nog middenin zit. Of juist het herstel van een heftige periode wat je achter de rug hebt. Er is zelfreflectie en onderscheidingsvermogen nodig om je eigen proces in beeld te krijgen. Het boek van Lissa Rankin “Mind over Medicine” geeft het wetenschappelijk bewijs dat we onszelf kunnen helen.

Zelf herstellend vermogen is een natuurwet als we in staat zijn vrij te komen van verstoringen, trauma of conflict wat voorafgaat aan dat wat wij als ziekte zien. De natuurwet doet zijn werk als wij niet in de weg zitten. We mogen vertrouwen op de intelligentie van ons lichaam maar we dienen ons wel bewust te worden van de mogelijke verstoringen. Onszelf telkens weer opnieuw afstemmen op veiligheid, innerlijke rust en de liefde in ieder nieuw moment is een must voor optimale gezondheid, vrij denken, heling en gelukzaligheid. We zijn geprogrammeerd om te geloven dat iets buiten onszelf ons moet gaan genezen, we vertrouwen niet meer op de natuur en de intelligentie ervan. We zien niet dat we onszelf “ziek” maken, stress en angst zijn de grote boosdoeners.

 

Het Silvia Millecam Frame:

Wanneer ik het over zelfgenezing heb met mensen met een medische achtergrond dan krijg ik 9 van de 10 x het voorbeeld van Silvia Millecam te horen. Waarschijnlijk wordt dit voorbeeld nogal eens aangehaald in de opleiding.

Dit is wat ik framing noem. Wat doet framing ?

Het zet de denkgeest regelrecht in een kader een soort box of denkframe waardoor het vrije denken wordt geblokkeerd. Ons zicht wordt vernauwd. We kunnen er niet buiten denken of zien. We laten zand in onze ogen strooien en we kijken niet meer buiten het raster.

Velen van ons hebben de toegang tot vrij denken verloren door programmering, conditionering en framing. Maakt niet uit hoeveel titels en diploma’s je op zak hebt, als je het vrije denken kwijt bent, dreun je enkel op wat je is verteld (“geleerd”) of het nu waar is of niet en vernauwt dit je blik en je bewustzijn. Het vermogen tot heldere observatie gaat hierbij verloren.

Silvia Millecam is één persoon, waardoor velen denken dat wanneer we niet aan de chemo gaan het niet zullen overleven. We vergeten dat er vele miljoenen mensen die zijn overleden met en door chemo. Om nog maar niet te spreken over de levenskwaliteit van hen die chemo hebben overleefd.

Biologische intelligentie

Kanker is geen ziekte, evenals vele andere symptomen en klachten is het een reactie op iets wat eraan vooraf ging. In sommige gevallen een reactie op toxische stoffen of ernstige tekorten maar meestal een reactie op of na een conflict actieve fase, die we ook trauma of shock beleving kunnen noemen. Het is het biologisch intelligent proces van het lichaam die er alles aan doet om weer in balans te komen. Dit proces wordt bestempeld als ziekte of ongeneeslijke ziekte of chronisch ziek.

Ga maar een na bij jezelf of mensen uit je omgeving wat er vooraf ging aan een “ziekte proces“ Wat maakte je mee ? Voelde je je klem gezet? Maakte je je zorgen? Wat leek er onoplosbaar? Wat was je grootste angst? Waarvan voelde je je afhankelijk? Wat waren de terugkerende gedachten en emoties? Wat ervaarde je als groot verlies? Bijna iedereen zal veel stress of zorgen hebben gehad voordat het zogenaamde ziekteproces of genezingsproces begon.

Om jezelf los te weken uit de programmering en framing van dodelijke ziekten en kanker raad ik je aan om het boek van Björn Eybl te lezen “ Zielsoorzaken van ziekte “ Naar de 5 biologische natuurwetten ontdekt door Dr. Med. Mag. Theol. Ryke Geerd Hamer. Naslagwerk van ziekten voor therapeuten en patiënten met meer dan 300 casussen. Het zal je kijk op kanker en andere ziekten voorgoed veranderen en het haalt je uit de greep van angst. 

Mind over matter

Er is al zoveel bewijs dat het de gedachtekracht ( of eigenlijk de overtuiging met de bijbehorende emotie ) is die maakt of je niet of wel geneest en niet zozeer het medicijn, wel het geloof in het medicijn. Placebo- en nocebo effect laten dit ook zien. Het is het afstemmen op de juiste frequentie, de onvoorwaardelijke liefde die we in essentie zijn. Het afstemmen op dankbaarheid en vertrouwen. Daar waar stress, haat en angst helemaal niet kan bestaan. Het lichaam staat niet los van ons denken en onze emoties, het werkt samen en is op elkaar afgestemd, het is een intelligent systeem. We dienen de onderliggende verbanden en de causaliteit te gaan begrijpen. Onze gedachten en overtuigingen hebben directe invloed op ons lichaam en onze genen.

Cognitieve dissonantie

Wat voor de mind nieuw is en dwars tegen de bewuste en onbewuste overtuigingen in gaat zal hij altijd verwerpen, vaak nog proberen belachelijk te maken en in sommige gevallen de persoon die dit nieuws verteld verwerpen. Dit is hoe onze mind nu eenmaal werkt zonder zelfreflectie. Met name als het gaat om overtuigingen waarop onze bestaansveiligheid (onterecht) berust.

Als we informatie naar ons toe krijgen die rammelt aan onze bestaansveiligheid, dus eigenlijk onze angst activeert zijn we tot nog meer in staat. We willen het bewijs wat haaks staat op onze bestaansveiligheid niet eens tot ons nemen. Wanneer angst wordt getriggerd schieten we in ons reptielenbrein waar geen mogelijkheid is tot gezond verstand. We projecteren naar buiten toe omdat we de angst in onszelf niet willen voelen en aangaan, dit gebeurt onbewust. We maken de informatie belachelijk en de persoon die deze informatie verteld is in onze ogen niet oké. Dit wordt ook cognitieve dissonantie genoemd. Familiebanden breken, vriendschappen breken alleen maar omdat we niet kunnen inzien dat het iets in ons triggert en dus over onszelf gaat. De trigger en de energetische reactie die in ons ontstaat, projecteren we op de persoon of de informatie die ons triggert. We zijn de weg naar binnen toe kwijt geraakt en verleggen alles naar buiten. We schieten in oordeel maar zijn vergeten dat alle oordelen die we hebben over onszelf gaan. Ze leggen namelijk onze onbewuste overtuigingen en behoeften bloot. Ze schijnen licht op de ongeheelde stukken van onszelf, die ons in de weg zitten voor verdere groei. Maar wanneer we hierop niet reflecteren en enkel naar buiten projecteren, groeien we niet en wordt onze wereld alsmaar pijnlijker.

Herhaling is programmering

Programmering werkt in op ons onderbewuste door het herhaaldelijk te horen. Stel je hebt je hele leven te horen gekregen dat je alleen kunt genezen door medicijnen te gebruiken dan heeft jouw mind tijd nodig om los te weken van deze programmering. Of stel er is jou verteld dat de dokter meer weet van jouw lichaam dan jijzelf dan heeft ook dit tijd en andere informatie en inzichten nodig om hiervan los te komen maar hiervoor dienen we onze oogkleppen af te zetten. En niet alles bij voorbaat te verwerpen. Met een open mind en wat onderzoek kun je heel ver komen.

Vind jij het maar eng om de verantwoording voor je eigen gezondheid te nemen en leun je liever op iets buiten jezelf? Dan zal jouw mind waarschijnlijk alle informatie m.b.t. tot zelfverantwoordelijkheid en zelfgenezing blijven verwerpen en misschien zelfs belachelijk maken omdat het zonder dat je je ervan bewust bent angst in je triggert.

Wanneer je je hele identiteit ontleend aan bepaalde titels die je hebt behaald of kennis die je hebt en de leer ervan staat haaks op zelfgenezing dan zul je je geraakt voelen in je bestaansrecht en heel heftig reageren op deze informatie. Maar alle reacties in jou gaan over jou! ( meer hierover bij gedachtenkracht)

Framing raakt ons vaak in onze bestaansrecht en eigenwaarde. Als je dit gelooft ben je een wappie en een wappie is lager opgeleid. Zie je hoe hier een frame wordt gemaakt en kracht wordt bijgezet met lager opgeleid? Lager opgeleid is ook weer een frame. Net als zweverig ook kan worden gebruikt als frame voor dat wat wij niet kunnen/willen snappen of zien en ook nog niet hebben ervaren dan is het voor de mind per definitie zweverig. Andere vormen van framing zijn bijvoorbeeld, dit laten we over aan de deskundigen, of aan de statistici, of aan de medici, of de wetenschap, het impliceert eigenlijk dat wij niet capabel zijn maar zij wel. Wat de mind dan doet is klakkeloos het geluid aannemen wat daaruit voortkomt omdat deze woorden zo geframed en geprogrammeerd zijn dat het zand in onze ogen strooit. Zij weten het en wij niet. Zo worden we lekker volgzaam.

Vrij denken en of meedenken en observeren is geen overbodige luxe wanneer het jouw gezondheid en leven betreft.

Een andere manier van programmering en framing is : Voor uw veiligheid, het is voor uw eigen veiligheid, het is voor onze veiligheid. De andere kant van veiligheid is gevaar, en zo kan het woord veiligheid waar onderliggend gevaar sluimert heel goed werken als frame en programma terwijl we dan niet meer buiten dit raster kunnen zien en denken.

Ga maar eens onderzoeken hoe veilig alles werkelijk is wat ons wordt voorgeschoteld als veiligheid. Vaak wordt er een illusoire onzichtbare vijand geplaatst in hetzelfde frame. Maar als we werkelijk onderzoeken hoe veilig en gezond het gepromote is dan komen we vaak van een koude kermis thuis. Alles wat verkocht wordt onder het idee van veiligheid zou ons wakker moeten schudden maar door programmering en framing brengt het ons in slaap.

Complottheorie is ook een frame die verbazingwekkend goed werkt. Oorspronkelijk is de term bedacht omdat er vertrouwelijke informatie was gelekt vanuit de CIA of FBI, dit werd vervolgens geframed als complottheorie zodat de kracht van de informatie zou vervallen. Nu hoor ik veel mensen zeggen “ ik geloof niet in complottheorieën maar ….. vervolgens komt het verhaal wat eigenlijk ook alweer is geframed als complottheorie.

Hoe komt dit nu? Complottheorie is geframed en wordt in de richting van schizofrenie gestuurd, dit wil natuurlijk niemand zijn en dus geloven we niet in complottheorieën want we willen onze eigenwaarde hoog houden. Maar toch zullen we niet kunnen ontkennen dat vele complottheorieën zich hebben ontpopt tot werkelijkheid.
Zo kan er een hele hoop worden weggezet in dit frame en vervolgens kan en wil onze mind er niet naartoe want stel je voor dat de wereld ons zou bestempelen als ……..

Ik heb me de afgelopen jaren werkelijk mijn ogen uitgekeken hoe volgzaam wij mensen kunnen zijn. We tellen calorieën, koolhydraten, geld, stappen die we zetten en willen weten hoeveel suiker er is toegevoegd en weet ik wat al meer. Maar voordat we ons iets in onze bloedbaan laten spuiten checken we niet de ingrediënten lijst.

Voor de ander

We zitten vast in het frame en de programmering : je doet het voor de ander. Veiligheid en gezondheid, bescherming van de kwetsbare groep of anders ga je dood. Wederom maakt angst dat we regelrecht in ons reptielenbrein schieten en logisch denken komt daar nu eenmaal niet voor. Angst doet zijn werk en daarnaast wordt er ingewerkt op schaamte en schuldgevoelens. Zaai angst verdeel en heers, de eeuwen oude tactiek om macht uit te oefenen en te polariseren.

We zijn allen bang om ziek te worden of dood te gaan terwijl het beide niet bestaat maar enkel verkeerd geprogrammeerd is. Het zijn beide tekenen dat we de totaliteit en causaliteit niet kunnen overzien of bevatten. ( meer hierover in het boek “ oost indisch spiritueel “ )

Open mind

De menselijke mind heeft tijd nodig om op te rekken en te wennen aan zaken die anders zijn dan werd geloofd. Er dient een gat in de matrix c.q. programmering te ontstaan zodat jouw licht of bewustzijn kan doorschijnen. We komen pas los van programmering en framing wanneer we weer zelf gaan nadenken en weer gaan voelen. Stop met het geloven van alles wat je denkt! Je bent niet de gedachten en de gedachten die door je hoofd gaan zijn veelal niet eens van jou! Jij kiest of ze wel of niet waar zijn voor jou en of je er überhaupt op in wilt gaan of ze gewoon voorbij wilt laten gaan.

Daarnaast kunnen we alles waarvan we dachten wat waar was bevragen: is dit waar?
Of zou er ook iets anders waar kunnen zijn ? Welk doel zou deze informatie kunnen dienen? Van wie is deze informatie afkomstig? Voelt dit kloppend voor mij? Blijf voelend in je lichaam aanwezig en blijf verbonden met je hart.

Door jezelf dit soort vragen te stellen kan de vastgeroeste mind weer is beweging komen en losweken uit oude programma’s en frames. Bewaar afstand van alles wat je observeert, ervaar wat het met je binnenwereld doet en laat het er zijn.

 

De kracht van liefde

Liefdevolle gedachten en liefdevolle intenties zijn bijzonder krachtig. Onze gedachten en woorden hebben ook een trilling, hoe meer wij ons afstemmen op de liefdevolle gevoelens, die we aansturen met liefdevolle gedachten des te beter gaan wij ons voelen. Je zult zien dat het afstemmen op de liefde meer en meer momentum krijgt en dat het je hele leven kan veranderen.

Liefde is magisch en heelt alle wonden. Waar liefde is, kan angst niet bestaan. Hoe ik het zie, is er geen macht of kracht ter wereld die krachtiger is dan liefde, ik heb het wel over de liefde die vrij is en open is. De liefde die compassievol is en ruim aanvoelt. De liefde die verbonden is maar niet gebonden en geen voorwaarde kent. Deze liefde is wijds en onpersoonlijk, dus niet op iets of iemand geprojecteerd. Het is een staat van zijn die niet aan iets of iemand gekoppeld is, maar verbonden met alles wat is.

Het doel van iedere dag zou liefde moeten zijn en de rest is bijzaak. Niet dat er niets meer te doen valt op aarde maar vanuit liefde word je geleid door je hart in plaats van de programmering van je hoofd. Je kunt dan in flow door het leven in plaats van op zwaarte en wilskracht. Wanneer ieder mens op deze aarde de liefde als doel van de dag zou stellen dan veranderd alles. Maar het begint met zelfliefde, liefde voor alle facetten van jezelf.

Jezelf openstellen

Ik bedoel met liefde niet dat je over je heen moet laten lopen en iedereen maar aardig moet vinden. Of dat we het in alles met elkaar eens moeten zijn. Dit laatste kan helemaal niet omdat we allen verschillend geprogrammeerd zijn. Maar het is meer een soort van zakken in jezelf in het gebied van het hart en je bekken daar waar alles vrede is. Op die laag kunnen we elkaar ontmoeten zonder voor of afkeur, op deze laag zijn we allen gelijk!
De laag van het hart. Op deze laag bevinden zich geen programma’s.
Stoppen met je hart te sluiten, je openstellen voor jezelf en de wereld doet wonderen. Een open hart is overigens niet hetzelfde als een open huis. Onvoorwaardelijke liefde is ook geen onvoorwaardelijke tolerantie, dit zou een gebrek aan zelfliefde kunnen zijn.

Polarisatie

In onze programmering zijn we gewend om de wereld vindend waar te nemen, we vinden overal wat van maar dit brengt ons regelrecht in ons hoofd en in polarisatie. Ons hoofd zit vol met programma’s, het zijn lenzen die de realiteit verbuigen. Vanaf deze laag komen we niet gemakkelijk in harmonie maar zal polarisatie krachtig zijn. De programma’s van jou versus de programma’s van de ander. Maar we hebben onszelf niet geprogrammeerd, dit heeft onze omgeving gedaan. Zie je hoe krom het is, twee mensen die in polarisatie raken vanuit onbewuste programmering, en die onbewuste programmering vertegenwoordigt de mening en aannames van andere mensen.

Voelend waarnemen

Wat nu als we de wereld voelend gaan waarnemen? Laat alles bij je binnenkomen, voel hoe het voelt in jou! Doe dit in iedere situatie, in ieder contact met de ander en in iedere ruimte waar je binnenkomt. Als dit je dagelijkse oefening wordt dan zul je merken dat alles anders is en voelt dan je dacht. De gevoelslaag kan namelijk niet worden voorspeld door de mind.

Baden in liefde

Voordat je opstaat en aan de dag begint dompel je jezelf eerst helemaal onder in liefde, hoe doe je dat? Door allerlei liefdevolle gedachten in jezelf te laten ontstaan. Jezelf omhullen in liefde, alsof je gedragen wordt door een veld van liefde en zachtheid. Zo kan je zenuwstelsel herstellen. Gebruik alle beelden en herinneringen die het gevoel van onvoorwaardelijke liefde bij je opwekken. En stem je hier zo vaak en zoveel mogelijk op af gedurende de dag. Laat liefde in iedere cel van je lichaam absorberen. Mocht je toch met je hoofd en je programma’s in strijd komen met de programma’s van een ander hoofd, weet dat je kan zakken naar de laag van het hart en dat jullie op die laag hetzelfde willen en gelijk zijn.

Wanneer je vroeger met je auto een ander gebied binnen kwam, moest je soms de frequentie van de radio bijstellen om dezelfde zender te kunnen beluisteren. Dit is eigenlijk hetzelfde wat wij ook in onszelf dienen te doen, iedere keer weer terug naar de frequentie van liefde, compassie en zachtheid.

Ik zou je willen uitdagen om dit eens een week te doen en te kijken wat er veranderd is in je leven. Je kunt na deze week altijd nog besluiten om er weer mee te stoppen.