Actieve verbeelding & Gedachtenkracht

Heb je je weleens afgevraagd wat maakt dat geluk voor de één een vanzelfsprekendheid lijkt te zijn en voor de ander onbereikbaar lijkt? En waarom verandering van koers, verandering in ons gedrag, of knopen doorhakken zo lastig is? 

Voor een groot deel heeft dit te maken met onze droomkracht, gedachtenkracht of actieve verbeelding. Je zou het ook je voorstellingsvermogen kunnen noemen. Kun je verder kijken dan je huidige situatie? Kun je met je gedachtenkracht de huidige situatie overstijgen? Het vraagt je om te focussen voorbij de huidige omstandigheden.

(Ik bedoel hiermee niet dat je je gevoelens moet ontlopen, gevoelens zijn er om gevoeld te worden. En emoties zullen transformeren door ze toe te laten). 

 

Alles wat je aandacht geeft groeit! 

De meesten hebben weleens zo’n periode in het leven gehad dat alles achter elkaar stuk gaat, of alles wat mis kan gaan ook ineens misgaat. De wet van Murphy. Geef je aandacht aan de mislukkingen in het leven dan zullen ze toenemen maar geef je aandacht aan de zegeningen groot of klein, dan zullen ze ook toenemen. 

We hebben te maken met een aantal natuurwetten, kosmische wetmatigheden, universele wetten. Ze worden ook wel principes genoemd. Je hoeft hier niet in te geloven maar ze werken altijd zonder uitzondering. Vergelijk het met de zwaartekracht, of je er nu wel of niet in gelooft, de zwaartekracht doet gewoon zijn werk. 

We kunnen deze principes vóór ons laten werken, of tegen ons.  Wat zijn jouw dromen? Wat zijn jouw wensen? Wat had je altijd nog graag willen doen? Hoe zou je leven eruitzien als je eindeloos mag dromen en alles mogelijk is en er geen begrenzingen zijn? En hoe voelt het als deze droom is uitgekomen? Hoe zie je eruit? Wat doe je? Wat zeg je?

Maar bovenal, hoe voel je je? Op basis van je interne gevoelens trek de omstandigheden aan die gelijk zijn aan wat je van binnen voelt.

DUS: HOE VOEL JE JE ALS AL JE WENSEN ZIJN VERVULD?

Laat hier geen mentaal antwoord op komen maar blijf bij dat wat je voelt.

Dompel jezelf helemaal onder in het GEVOEL van de gewenste uitkomst. Zie het voor je alsof je het al hebt en nogmaals blijf in dat gevoel, en kom er niet meer uit. Neem dit gevoel met je mee gedurende de dag. Ben je het even kwijt dan stem je je er weer opnieuw op af. Maak hier tijd voor vrij. 

Vaak blijven we steken op het visualiseren en vervolgens ervaren we het verschil tussen de huidige situatie en onze droom. We blijven dan eerder met de gevoelens van gemis achter. Dit gemis zenden we vervolgens uit en wat we uitzenden trekken we aan. Heel letterlijk.

Stemmen we ons een half uurtje per dag af op onze droom met het bijbehorende gevoel maar vervolgens zijn we de rest van de dag gefrustreerd of geërgerd dan zullen we meer situaties aantrekken die ons ditzelfde gevoel geven. 

Dit zie je vaak wanneer we opzoek gaan naar een liefdespartner vanuit een gevoel van gemis leegte of nodig hebben. Deze gevoelens zenden we uit en zullen ons wederom gespiegeld worden. We worden dan alleen maar bevestigd in deze gevoelens van gemis, leegte en nodig hebben. 

Lukt het om je af te stemmen op het gevoel van acceptatie, vervulling, dankbaarheid of het gevoel wat je zou hebben als deze wens vervuld is, en het lukt je om zoveel mogelijk in deze gevoelens te verblijven, dan zul je situaties aantrekken die je deze gevoelens bevestigen. 

Zenden we behoeftigheid uit dan zal dit bevestigd worden. Zenden we vervulling uit dan wordt dit ook bevestigd. Dit zie je ook vaak wanneer je de partner gevonden hebt en ineens ben je een magneet voor potentiële partners.  Dit is geen toevalligheid maar energetisch wetmatig op basis van uitzeden en aantrekken. De wet van resonantie.

Of je gaat shoppen omdat je een outfit nodig hebt, je kunt niets vinden. Je zendt nodig hebben uit en je krijgt dit bevestigd.  Wanneer je in de stad loopt en niets nodig hebt zie je van alles. Het uitzenden van het nodig hebben is nu afwezig.

Wanneer je je realiseert dat je eigenlijk niets nodig hebt, zul je alles aantrekken!

Probeer dus in het gevoel te verblijven van vervulling, dankbaarheid en acceptatie en je zult dit bevestigd krijgen. En het is toepasbaar op alle facetten van het leven, ook op zelfgenezing.

Het placebo-effect is hier een goed voorbeeld van. Wil je meer liefde in je leven? Wees dan liefde!  Ik wens je toe dat al je dromen mogen uitkomen! 

Voor uitgebreide informatie kijk op www.jelion.nl / inspiratie / gedachtenkracht

Boekentips: De hele olifant in Beeld, Marja de Vries, Becoming Supernatural, Jij bent de placebo dr Joe Dispenza, Mind over Medicine, Lissa Rankin, De wet der resonantie, Pierre Franckh.