Bewustwording

Een haastig en stressvol druk bestaan is in de mode. De agenda moet gevuld zijn, we zijn verslaafd aan prikkels en afleiding en we zoeken dit op alle mogelijke manieren. De emmer zit al vol en er is niet veel meer voor nodig om over te lopen als we niet leren om emotionele gebeurtenissen te reguleren en te begrijpen. We willen niet meer voelen en hebben hier van alles op bedacht. Of we voelen juist te veel en raken overspoeld.

Bewust & onbewust

Of het nu privé omstandigheden zijn, sociale omstandigheden, omstandigheden in de relationele sfeer of werkvloer. Als we overbelast raken, heeft dit invloed op onze gezondheid en levensgeluk. Somberheid, depressies, conflicten, schuldgevoelens, frustraties en angsten lijken ons te overspoelen.

We leven in een maatschappij waarin bewust of onbewust veel naar buiten wordt geprojecteerd, bij onszelf vandaan. Of het nu gaat over onze gezondheid, ons geluk, verantwoordelijkheid, gevoelens of schuld, alles wijst naar buiten toe en we hebben de verantwoordelijkheid buiten onszelf gelegd.

We zijn uit verbinding met wie we in wezen zijn, afgesplitst van onze essentie. Eerst die leuke baan, die auto, die relatie, zak met geld, wat het ook maar is waarvan we denken dat het ons het eeuwige geluk gaat brengen. Alles buiten onszelf moet lekker lopen en dat lijkt de basisvoorwaarde te zijn voor geluk en welbevinden, maar is dit wel waar? Hoe fragiel is deze voorwaarde?

Dit is van buiten naar binnen en klopt in de basis niet, het is de wereld op zijn kop, nu maak je je afhankelijk van externe factoren voor jouw geluk. Energetisch gezien zeer onlogisch. En is dit geen tijdelijk of vals geluk?

 

Laten we eerlijk zijn, drempels in het leven zijn onvermijdelijk, alles is altijd in verandering en niets staat vast dus ook de externe factoren niet.  Tijdelijk zakken we in onszelf als het verlangen is vervuld. Maar is het wel de vervulling die maakt dat je in jezelf kan zakken?  Of juist de tijdelijke bevrijding van verlangens en het najagen van? Het oké zijn met wat is! Dit laatste is een heel ander vertrekpunt. Het vergt onderzoek en bewustwording. 

Er is altijd een weg!

Stel, we gaan weer voelen en we verbinden onszelf weer met wie we werkelijk zijn. Gelukzaligheid is een staat van zijn, een frequentie die voor iedereen beschikbaar is. Dit is wat jij bent in je puurste vorm voordat je van alles over jezelf en de buitenwereld bent gaan geloven. Het gaat gepaard met een shitf in het bewustzijn, of bewustzijnsverruiming.

Hier ligt jouw stabiliteit, veerkracht, jouw gezondheid en niet te vergeten het geluksgevoel waarvan je dacht het ergens anders te moeten vinden.