autobiografie

Bianca Meijer is coach, therapeut, counselor en zelfstandig ondernemer, maar bovenal ervaringsdeskundige op vele levensgebieden en levensthema’s.

Al op zeer jonge leeftijd hield ze zich bezig met grote levensvragen: Wat bepaalt het menselijk geluk? En wat bepaalt het menselijk lijden? Hoe komt het dat voor de een succes een vanzelfsprekendheid is en voor de ander iets ongrijpbaars lijkt te zijn? En ditzelfde vroeg ze zich af over de fysieke en psychische gezondheid. 

Op haar 18e kocht ze een appartement en ze had een goedbetaalde baan. Leuke collega’s en aan vriendinnen en vriendjes geen gebrek. Leuke kleding, ze zag er niet slecht uit en reed rond in een nieuwe Renault Megane cabrio. Geld genoeg, leuke vakanties afwissend met verre reizen. Al haar materiele dromen leken te zijn uitgekomen. Van de buitenkant een mooi leven. Toch bleef het echte genieten voor haar uit, ze kampte met zware depressies, verslavingen, suïcidale gedachten en meerdere Burn- outs.

Op vakantie in de Dominicaanse republiek constateerde ze iets wat haar zienswijze op de kop zette. De Dominicanen waren in de ogen van onze westerse maatschappij arm, maar Bianca kon alleen maar rijkdom zien. De warmte en de rust en de liefde die deze mensen uitstraalden was iets wat haar enorm fascineerde. Op materieel vlak mochten deze mensen dan wel arm zijn maar ze leken een innerlijke rijkdom te bezitten die in onze westerse maatschappij ver te zoeken was. Geïnspireerd door de Dominicanen besloot ze om de wereld af te reizen, op zoek naar deze rijkdom.

Ze bracht bij elkaar 5 jaar door op bijna alle continenten van de wereld en observeerde verschillende culturen, tradities, mens, dier en natuur. Ondertussen beleefde ze de diversiteit van het leven en de vele facetten van mens zijn. Haar leven kenmerkte zich door vallen en weer opstaan, hoge pieken en diepe dalen.
Ze volgde in totaal meer dan 7 jaar aan opleidingen op het vlak van toegepaste psychologie en ze bestudeerde de afgelopen 20 jaar onderwerpen m.b.t. het bewustzijn en bewustzijnsverruiming, spiritualiteit, genezing, heling, innerlijk leiderschap, zelfrealisatie, gezondheid, trauma en de complexiteit van systemen en de universele wetten.

Maar ze is vooral een student van het leven met een enorme fascinatie voor het menselijk geluk en bewustzijn. Zoals ze zelf aangeeft raakt ze nooit uitgeleerd. Ze ontdekte na een lange zoektocht wat het menselijk geluk en gezondheid in de weg staat en dit is inmiddels haar levenswerk geworden. Ze begrijpt de spirituele dementie achter de materiële werkelijkheid. Een bijdrage leveren aan het levensgeluk van haar medemens is haar missie.

Haar visie is erop gericht om van de wereld een betere plaats te maken om te leven. Vrijheid, en harmonie staan hierbij centraal. Het gaat bij haar vooral om gelijkwaardigheid en volledige zelfexpressie voor ieder individu.

Ze is in staat om (onzichtbare) werelden met elkaar te verbinden en schijnbare tegenstellingen met elkaar te versmelten. In dit boek neemt ze je mee op reis in haar binnen en buitenwereld en hoe alle ontdekkingen en observaties het huidige wereldbeeld en het huidige denken op de kop zetten.